'

Veliki miting naprednjaka u Požarevcu

IZBORI 2016
Autor: Hit 2
Izvor: Hit radio
Čet, 14.04.2016
0

Srpska napredna stranka održala je danas predizborni miting u Požarevcu. Lider SNS-a  Aleksandar Vučić je poručio da su izbori pred nama važni, jer će tada građani Požarevca i Braničevskog okruga, kao i cele Srbije odlučiti o svojoj budućnosti.

 

SNS je danas u okviru predizborne kampanje organizovala miting na kome je govorio predsednik stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Doček svom lideru, u prisustvu velikog broja članova i pristalica SNS iz Braničevskog okruga, priređen je u atmosferi za koju je sam rekao da je veličanstvena.

“Mislim da smo u prethodnom periodu pokazali nekoliko važnih stvari, da možemo da napravimo da Srbija bude veoma ugledna i poštovana u svetu”, rekao je Vučić.

On je dodao da mnogi u zemlji, regionu i svetu ne žele jaku Vladu Srbije, ali da Srbija uprkos tome pobeđuje, i u Briselu i na drugim poljima.

Lider naprednjaka kaže, da u našoj zemlji moramo poštovati ljude svih veroispovesti i pripadnike drugih naroda, jer to je Srbija u kojoj ne postoje nikakve razlike među ljudima.

Po njegovim rečima, javne finansije su stabilizovane i više nema bojazni od bankrotstva, o čemu svedoče i reči iz Svetske banke da će onaj koji dođe posle Vučića imati mnogo bolju osnovu.

"Juče ste čuli mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je rekao da je Srbija u poslednje dve godine postala ozbiljna i ugledna država. Malo li je, kada to čujete od premijera jedne evropske zemlje?", kazao je Vučić.

“Pred nama je borba za bolji život građana i evropski životni standard. MMF i Svetska banka su povećali prognozu za ovu godinu i Srbija je ušla u dinamični rast, a to znači, da ćemo povećavati plate u javnom sektoru i penzije, ali i da će privatan sektor to da prati. Više zaposlenih, više investicija i fabrika u Braničevskom okrugu. Nastavićemo obnovu svih škola, bolnica i domova zdravlja u Srbiji. U ponedeljak sa Kinezima potpisujemo ugovor za Železaru u Smederevu, što je od velikog značaja, ne samo za Smederevo, već za celu Srbiju”, rekao je lider naprednjaka i dodao, “Neka nam je srećna Železara koja radi, jer smo je nasledili sa katancem”.

Vučić je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju po svojoj savesti, jer svi koji to ne učine glasaju za prošlost.

“U našoj prošlosti samo nevolje su nas udruživale, imali smo i bitke i pobede koje su nas skupo koštale. Neka naše pobede budu izgrađeni mostovi, kilometri pruga i puteva, otvorene nove fabrike u kojima rade naši sugrađani i škole pune dece”, rekao je potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik Okružnog odbora, Veroljub Arsić.


 

“Borili smo se da revitalizujemo Industrijsku zonu i konačno vratimo ključeve razvoja grada u svoje ruke”, rekao je Bane Spasović, predsednik GrO SNS Požarevac i kandidat za gradonačelnika Požarevca, i dodao da nema kompromisa kada su u pitanju radna mesta.

Spasović je podsetio, da su tokom poslednjih godinu dana u zvaničnoj poseti Požarevcu boravili ambasadori Izraela, Indonezije, Alžira, kao i privredne delegacije Švajcarske, Italije i Turske. "Ovo je tek početak, biće ih još. Požarevac mora da radi na više polja, da gradi modernu infrastrukturu, bolje uslove za ostanak kvalitetnih kadrova, i dovođenje investitora, bilo domaćih ili stranih", kazao je Spasović.

Na mitingu su govorili i potpredsednik SNS i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, dirigent ženskog hora “Barili” Požarevac Katalin Tasić i trener Ženskog košarkaškog kluba Požarevac Ana Purić Miljanić.

Vaši komentari
Ostavite komentar