'

SNS Požarevac: Saopštenje za javnost

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: GrO SNS
Sre, 30.03.2016
1
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Požarevcu, povodom onemogućavanja novinara Boom 93 da prisustvuje konferenciji za medije koju je organizovala ova stranka, izdao je sledeće saopštenje koje prenosimo u celosti: 


"Uskraćivanje prisustva na konferenciji za medije novinaru pomenute medijske kuće uzrokovano je uvredljivim objavama na društvenim mrežama urednika informativnog programa Radija Bum 93.

Uroš Urošević, urednik informativnog programa Radija Bum 93 svojom objavom u kojoj stoji: „JUL je cool omladina. Sastanak mladih oportunista. Želim da podelim iskreno gađenje prema ovoj turbofolk skupini“, na najdirektniji način uvredio, pre svega kompletnu omladinu Srpske napredne stranke koja samo u Požarevcu ima više od 2000 članova, inače veliki broj svojih sugrađana, kao i čitavu stranku. Smatramo da je pomenuti novinar uvredio ne samo ove mlade ljude, već i njihove roditelje, rođake, prijatelje...

                                                                   Foto: GrO SNS


Vređanje ljudi, samo zbog njihovog političkog aktivizma i partijske pripadnosti, Srpska napredna stranka smatra apsolutno neprihvatljivim, naročito ako dolazi od strane nekoga ko se bavi novinarskom profesijom.

Nije nam jasno čime je omladina Srpske napredne stranke zaslužila da se bilo ko na takav način odnosi prema njoj, ali je sasvim sigurno da nikada nećemo dozvoliti da se neko na takav način odnosi prema našim članovima.

Radio Bum 93 nikada nije našao za shodno da se izvini pripadnicima Srpske napredne stranke zbog neosnovanih uvreda izrečenih od strane njihovog urednika. Zbog toga je Gradski odbor Srpske napredne stranke odlučio da na konferencije za medije koje organizuje ne poziva novinare Radija Bum 93. U skladu sa običajima je i da se ne ide tamo gde niste pozvani.

Kao gradski funkcioneri uvek smo otvoreni za informisanje javnosti o svim našim aktivnostima, ali je inaša obaveza da kao stranka zaštitimo svoje članove od tako uvredljivih napada. Obzirom na okolnost da je Uroš Urošević urednik informativnog programa Radija Bum 93, što znači da ima ključni uticaj na kompletan informativni program, i u skladu sa njegovom objavom, ne vidimo mogućnost da Radio Bum 93 objektivno informiše javnost o aktivnostima Srpske napredne stranke.

Rad Gradskog odbora Srpske napredne stranke Požarevac otvoren je za javnost i oduvek smo imali najkorektnije moguće odnose sa svim medijskim kućama u Požarevcu. Apsolutno je netačna tvrdnja da je Radiju Bum 93 onemogućen rad od strane Srpske napredne stranke, jer će njegovi novinari biti uredno pozivani na konferencije kao što su to oduvek i bili čim dobijemo adekvatno izvinjenje te medijske kuće".
 
Vaši komentari

Racionalista

Čet, 31.03.2016
Ovo je mešanje družbe i službe. Njegov fejzbuk profil je njegova privatna stvar. I šta bi sa slobodom govora?
Ostavite komentar