'

Konvencija koalicije SPS-JS u Požarevcu

IZBORI 2016
Autor: Hit 1
Izvor: Hit radio
Sub, 26.03.2016
0

Izborna konvencija koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, na kojoj su predstavljeni poslanički kandidati Braničevskog okruga, održana je danas u Kulturno-sportskom centru Požarevac.

 

Pored velikog broja simpatizera i pristalica SPS-a svečanom skupu su prisustvovali Ivica Dačić, predsednik SPS, Dragan Marković Palma, predsednik JS, Aleksandar Antić, zamenik predsednika SPS, članovi rukovodstva Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, kao i lokalni političari, Slobodan Jović, predsednika GrO SPS Požarevac i Slobodan Živković, predsednik OO JS Požarevac.

Pozdravljajući lidere i rukovodstva stranaka koalicije, domaćin, predsednik GrO SPS u Požarevcu, Slobodan Jović, je istakao da je Požarevac, centar privrednog i kulturnog razvoja, potpuno zapostavljen, i pozvao lidere SPS i JS da pomognu u ponovnom pokretanju Industrijske zone u Požarevcu. 

Lider SPS-a Ivica Daćić je poručio da politika Slobodana Miloševića nije bila politika zločina, već odbrane i zaštite našeg naroda tokom devedesetih godina i ono što niko ne može da mu ospori su Dejtonski sporazum, Republika Srpska i Rezolucija 1244. On je podsetio i da je Srbija otvorila pregovore o članstvu u EU, da su otvorena prva poglavlja, kao i da je otpočet dijalog sa Prištinom.

"Danas nas napadaju sa raznih strana, i sa leve i sa desne, i oni koji misle da su Evropljani i oni koji su anti Evropljani, ali SPS nisu uspele da unište ni NATO bombe ni petooktobarska revolucija. Iza nas stoji kontinuitet, sigurnist, stabilnost i trajanje", izjavio je Dačić.

On je napomenuo da su zahvaljujući SPS-u potpisani brojni sporazumi sa Ruskom federacijom, uključujući i sporazum o strateškom partnerstvu.

Skupu su prisustvovali i potpredsednica SPS-a dr Slavica Đukić Dejanović, počasni predsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i lider Komunističke partije Joška Broz.

Vaši komentari
Ostavite komentar