'

OŠ "Sveti Sava" dobila nove sadnice

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: Hit radio
Pon, 21.03.2016
0

Povodom obeležavanja 21. marta – Svetskog dana šuma, u dvorištu Osnovne škole „Sveti Sava“ u Požarevcu zasađeno je 10 mladih stabala, koje je ovoj obrazovnoj ustanovi donirala Skupština grada Požarevca.

"Učenici svih razreda naše škole, zasadili su po jednu sadnicu i time dobili svoje drvo u dvorištu", rekla je direktorka OŠ “Sveti Sava”, Margareta Sekulović.

Kako Sekulović kaže, u cilju podizanja ekološke svesti kod učenika, ova škola se nedavno priključila međunarodnom projektu “Eko škole".

Akciji sadnje je, pored učenika, jedno stablo simbolično zasadio i predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović, koji je svojevremeno bio đak ove škole.

Spasović je rekao da grad Požarevac nema dovoljno šuma, zbog čega je potrebno još ovakvih akcija.

Širom planete danas se obeležava Svetski dan šuma, 21. mart, u cilju promovisanja svesti o značaju i vrednosti šumskog pokrivača, kao i njegovoj zaštiti. Tema ovogodišnjeg Svetskog dana šuma je "Šume i vode", kako bi se istakla uloga šuma u očuvanju zdrave i pitke vode.

JP „Srbijašume” akcijama pošumljavanja (prolećnog i jesenjeg), koje su deo Prostornog plana Republike Srbije, nastoji da poveća površine pod šumama u Srbije sa sadašnjih 29,1 procenat na 41.4 odsto.

Vaši komentari
Ostavite komentar