'

Proverite da li ste upisani u birački spisak

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: GU Požarevac
Pon, 7.03.2016
0

Građani sa prebivalištem na teritoriji Grada Požarevca mogu izvršiti uvid u Jedinstveni birački spisak, radi provere podataka i podnošenje zahteva za vršenje određenih promena.

 

Uvid u birački spisak građani mogu izvršiti u Gradskoj upravi grada Požarevca, Drinska 2, u kancelariji 37.

 Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnom sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave OVDE, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana ili putem SMS-a, slanjem JMBG-a na broj telefona koji će biti objavljen u sredstvima javnog inforisanja i na navedenoj internet stranici Ministarstva.

Od proglašenja izborne liste pravno na uvid ima i podosilac izborne liste, odnosno lice koje on ovlasti u skladu sa zakonom.

Sve promene u biračkom spisku, za područje grada Požarevca, mogu se izvršiti zaključno do 8. aprila, 2016. godine u ponoć.

Nakon zaključenja biračkog spiska, od 9. pa do 20. aprila do 24 sata, promene vrši isključivo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, do 2. aprila 2016.godine u 24 časa, građani mogu podneti zahtev Gradskoj upravi da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Informacije na telefon 012/539-654.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar