'

Otvoren Preventivni centar Doma zdravlja Požarevac (FOTO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit 2
Izvor: Hit radio
Sre, 14.10.2015
0
U sklopu Doma zdravlja Požarevac danas je  otvoren Preventivni centar koji će posećivati isključivo zdrava populacija. U cilju unapređenja zdravstvenih usluga ovde će se u narednom periodu obavljati sistematski i pregledi zdrave dece, ali i odraslih.Inicijativa za otvaranjem Centra za preventivne zdravstvene usluge potiče od lekara Doma zdravlja Požarevac, kaže dr Suzana Mladenović, pomoćnik direktora Doma zdravlja.

Novootvoreni preventivni centar osim odvojenih prostorija, poseduje čak i zaseban ulaz, kako bolesni pacijenti nebi bili u kontaktu sa zdravim, a sve u cilju unapređnja preventivnih zdravstvenih usluga.

"Centar je prvenstveno namenjen za sistematske i preglede dece pred polazak u prvi razred. U narednom periodu ovde će se obavljati pregledi isključivo zdravih pacijenti, dece ali i odraslih. Postoji deo gde se pacijenti mere, ordinacija, odvojeni deo za vakcinaciju, kao i labaratorija za vađenje krvi u sklopu sistematskog pregleda”, rekla je.

Na predlog Ministarstva zdravlja RS, u Centru će početi sa radom i Savetovalište za dijabetes.

“Oni koji sumnjaju da boluju od dijabetesa ili traže savete kako da ovu bolest kontrolišu i smanje njene negativne posledice mogu posetiti Savetovalište za dijabetes koje će početi sa radom ove nedelje u sastavu preventivnog centra Domu zdravlja Požarevac”  rekla je dr Biljana Manić načelnik Opšte službe.

Dijabetičari će od stručnjaka saznati kako da nivo šećera u krvi održavaju u granicama normale kroz pravilnu ishranu, vežbu i redovne kontrole.  Savetovalište za dijabetes će raditi utorkom i četvrtkom, od 12 do 14 časova.

Sredstva za opremanje i stavljane u funkciju Preventivnog centra izdvojena su iz budžeta Doma zdravlja Požarevac.


Vaši komentari
Ostavite komentar