'

Davorin Živković peti put vitez Ljubičeva

LOKALNE VESTI
Autor: Hit radio
Izvor: Hit, Blic
Pon, 7.09.2015
0
Davorin Živković na 52. Ljubičevskim konjičkim igrama postao je peti put, vitez Ljubičeva.


Na hipodromu u Požarevcu proglašenjem viteza Ljubičeva sinoć su završene ovogodišnje Ljubičevske konjičke igre koje su okupile najpoznatija grla iz naše zemlje, kao i veliki broj posetilaca i ljubitelja konjičkog sporta.

Pobednik je Davorin Živković kome je ovo peto osvajanje ovog tofeja. Njemu je gradonačelnik Požaevca Miomir Ilić uručio crveni viteški plašt, sablju i novčanu nagradu u vrednosti od 400.000 dinara.

"Ponosan sam što sam po peti put postao pobednik ljubičevskog višeboja. Zasluga pripada i mom konju koji je pripomogao da dođem do pobede. I sreća mi je ovoga puta bila više naklonjena nego drugim takmičarima", rekao je Davorin Živković.

U Ljubičevskom višeboju  takmičilo se osam finalista, koji su se, na odabranim konjima, nametali u gađanju strelom, topuzom i kopljem, seči sabljom i kurirskom jahanju.

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić rekao je za Blic da će odmah po završetku ovogodišnjih igara početi izrada projekta za rekonstrukciju hipodroma i da će 53. manifestacija biti održana u novom ruhu.

Završetku igara prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji je najmlađim učesnicima igara, deci do 7 godina starosti koji su na konjima izvodil irazličite akrobacije, uručio prigodne poklone.

 
.
Vaši komentari
Ostavite komentar