'

Plaža Topoljar u Kostolcu spremna za kupače

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor:
Pon, 22.06.2015
0
Kostolčane i ostale kupače koji će leto provoditi na plaži Topoljar u Kostolcu, očekuje nedavno uređena plaža koja je spremna za novu sezonu kupanja. 
    

                 


Prilikom uređivanja već postojeće plaže u Kostolcu, urađeno je dosta toga. Potpuno je očišćeno korito na kupačkom delu od mulja i trave, nasut je šljunak, potpuno su renovirana dva javna toaleta sa kabinama za presvlačenje, obnovljene su kabine za presvlačenje na južnoj strani kupališta, obnovljeni su tuševi duž betonske staze na kupačkom delu, postavljeno je 100 trščanih suncobrana duž obale i na travnatom delu, obezbeđene su ležaljke koje će građani moći da iznajmljuju, postavljene su kante za smeće."Uređeni su tereni za fudbal, rukomet i odbojku na pesku. Tereni su odgovarajučih dimenzija za održavanje takmičenja, sa profesionalnim linijama, mrežama, zastavicama. Sve je urađeno po standardima. Već radimo na tome da se tokom leta održavaju turniri", rekao je Ivan Savić, predsednik GO Kostolac.
 
„U saradnji sa Vaterpolo klubom Požarevac postavljen je i teren za vaterpolo, na kome će se održavati treninzi za mlađe kategorije, u planu je i škola plivanja", dodao je Ivan Savić.

Registrovan je kajak - kanu klub, te se, prema rečima Savića, očekuje poseta ljudi iz Kajakaškog saveza Srbije i ministra za sport i omladinu, Vanje Udovičića.

Ovih dana završava se sređivanje tornja, farbanje kancelarija i hangara Nautičkog društva, do kraja nedelje biće postavljen i gejzir za obogaćivanje vode kiseonikom.

Ceo prostor pokriven je video nadzorom, postavljeno je osam kamera. Planirano je i postavljanje IP kamere, koja bi omogućila građanima da na sajtu vide trenutna dešavanja na plaži.Za sada, plaža nije označena kao javno kupalište i nema spasilaca.

„Mi ćemo pokušati da, kroz izmenu statuta, damo nadležnost Gradskoj opštini da može da osnuje javno preduzeće, koje će obuhvatiti sve sportsko - rekreativne terene, pa da se obezbede i spasioci, hitne službe i ostalo," rekao je predsednik opštine Kostolac i dodao: 

„Ja se nadam da će građani biti zadovoljni, skromnim sredstvima opštine Kostolac uradili smo najviše moguće, ovo je samo jedna etapa, narednih godina nastavljamo sa uređivanjem."

Da podsetimo, prema poslednjim analizama Zavoda za javno zdravlje, voda je bakteriološki ispravna za kupanje.

Ulaz na plažu je besplatan, najam ležaljki biće do 100 dinara.

Autor: Hit1
 
Vaši komentari
Ostavite komentar