'

Promocija knjige "Moje lepe reči" i izložba likovnih radova

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor:
Uto, 19.05.2015
0
Danas je u holu Centra za kulturu otvorena izložba dečijih radova sa održanih likovnih radionica "Program plus ". U okviru izložbe, održana promocija knjige pesama "Moje lepe reči", sedmogodišnje devojčice Angeline Mitrović.


Današnja izložba dečijih radova, nastala je kao proizvod dvogodišnje saradnje PU "Ljubica Vrebalov" i Centra za kulturu Požarevac.

Naime, svake subote, nakon dečijih pozorišnih predstava i projekcija filmova u okviru akcije CZK "Deco povedite svoje roditelje u pozoriše", održavale su se likovne radionice "Program plus". Kroz iste je prošlo i učestvovalo preko hiljadu mališana, čiji radovi su se našli na današnjoj izložbi.

Prisutne mališane na otvaranju, rečima dobrodošlice pozdravili su Dragi Ivić, direktor Centra za kulturu, i Bojan Gačević, organizator programa.

Današnja izložba bila je prilika i za promociju knjige "Moje lepe reči". Reč je o knjizi pesama, sedmogodišnje devojčice Angeline Mitrović.

Marija Čerkez vaspitač vrtića "Leptirić", inače Angelinin vaspitač, kaže da je ova mlada autorka inspiraciju za pisanje poezije dobila još u vrtiću.

"Stihove je kod kuće zapisivala njena mama, a u vrtiću sam je ja pratila. Sada nakon godinu dana, imamo jednu zbirku njenih lepih reči, kako je svoju knjigu i sama nazvala" kaže Čerkez i dodaje, da njene pesme opisuju život jedne šestogodišnjakinje i vrtićka dešavanja.

Kako smo još saznali od vaspitačice Čerkez, ovo je prvi projekat vrtića, gde se akcenat stavlja na talentovanu decu. Drugari iz Leptirića su ovom prilikom Angelini za uspomenu, poklonili lančić od perlica.


Angelina Mitrović je rođena 6. novembra 2008. godine u Požarevcu. Pohađala je predškolski program u PU "Ljubica Vrebalov" u vrtiću Leptirić. Po prirodi je radoznala, vedrog duha i izuzetnog talenta. Od malena pokazuje interesovanje za pevanje, ples, književnost, pozorišne i crtane filmove.Autor:Hit radio


Vaši komentari
Ostavite komentar