'

Bane Spasović na čelu požarevačkih naprednjaka

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor:
Uto, 28.04.2015
0

U Centru za kulturu održana je svečana sednica Gradskog odbora SNS-a u Požarevcu, na kojoj je došlo do smene na čelu ove partije. Za novog predsednika, većinom glasova, izabran je Bane Spasović, inače predsednik Skupštine grada Požarevca.

 

Pravo glasa na izbornoj skupštini za predsednika gradskog odbora imalo je 154 delegata. Od 127 delegata koji su pristvovali, svoj glas za Spasovića je dalo 125, a dvoje je bilo protiv. Na ovoj svečanoj sednici predstavljeno je i 40 članova gradskog odbora SNS-a, koji su izabrani na izborima za mesne kancelarije. 

Kandidaturu Baneta Spasovića na lokalnim stranačkim izborima je potpisima podržalo oko 75 posto delegata. Spasović je na lidersku poziciju SNS-a u Požarevcu došao umesto Nebojše Jočića, koji se nije kandidovao.

Članovima na svečanoj sednici nakon izbora, zvanično su se obratili Bane Spasović i Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine Srbije.

Arsić se ovom prilikom zahvalio dosadašnjem lokalnom rukovodstvu na saradnji, i rekao da posle ovih izbora nema pobeđenih, već da sada jedni drugima moraju pružiti ruke i nastaviti sa radom.

“U unutarstranačkim izborima učestvovalo je preko 3.500 članova, što je gotovo polovina članstva u Požarevcu”, kaže Spasović, i dodaje da stranački izbori nisu samo prilika da se sučele različita viđenja i stavovi o budućem funkcionisanju stranke”.

Spasović kroz izbore vidi priliku za planiranje daljih aktivnosti, analizirajući dosadašnji rad i poštujući obaveze preuzete pred građanstvom sa punom odgovornošću.

Između ostalog, sve što je navedeno, mora imati za cilj poboljšanje opštih uslova života i rada građana Požarevca, rekao je, Spasović.

“Bržim i efikasnijim razvojem Grada Požarevca, u urbanističkom, privrednom, obrazovnom, sportskom i kulturnom smislu, stvorili bi se realni uslovi za smanjenje migracije usmerene prema Beogradu ili inostranstvu”, izjavio je on.Autor: Hit 2

Vaši komentari
Ostavite komentar