'

Zvanično otvoren vrtić na Čačalici

LOKALNE VESTI
Autor:
Izvor:
Sre, 14.01.2015
0
Vrtić “Duško Radović” na Čačalici danas je svečano otvoren. Već koliko sutra biće održan prvi roditeljski sastanak a sa zvaničnim radom ovaj objekat startuje u petak, 16. januara, rečeno je prilkom današnje svečanosti.Nakon osveštanja prostorija u kojima će u narednom periodu boraviti između 150 i 170 dece, gradonačelnik Požarevca je direktoru Predskolske ustanove "Ljubica Vrebalov" uručio upotrebnu dozvolu. Ilić je u svom obraćanju rekao da je grad u protekle četiri godine uložio značajna sredstva za opremanje kako ovog, tako i vrtića u MZ Burjan.

Iznos od 90 miliona dinara, uložen je u građevinske radove, opremanje terena i  infrastrukturne priključke, rečeno je danas.

Ilić se ovom prilikom zahvalio donatorima i osoblju ove ustanove  na dosadašnjem predanom radu.

Direktor Predškolske ustanove Nikola Velinov je prisutne pozdravio stihovima Duška Radovića: “Probudimo dete u sebi, negujmo dete u sebi. To je najbolji način da razumemo sebe i one koje ćemo sutra vaspitavati i obrazovati. Ne možemo znati, ako nećemo razumeti”.

Ljubiša Antonijević, pomoćnik ministra prosvete svečano je označio početak rada i rekao da su posebni trenuci kao što je ovaj danas, kada se otvara jedan vrtić, dodavši da su Srbiji potrebne ovakve investicije.

Gradonačelnik je uručio donatorima zahvalnice, a povodom otvaranja ovog objekta upriličen je prigodan program koji su pripremili mališani drugih vrtića.

Svečanom otvaranju vrtića, koji će značajnije smanjiti listu čekanja za upis dece u ovu ustanovu, prisustvovali su predstavnici fondacije “Dragica Nikolić”, Veroljub Arsić potpredsednik Narodne skupštine Srbije, čelnici grada, direktori škola i javnih preduzeća, vaspitno osoblje sa rukovodstvom PU “Ljubica Vrebalov”, kao i brojni donatori.

Kako smo ranije pisali, izgradnja vrtića je počela 2012. godine. Sa decom u četiri vaspitne grupe će raditi osam vaspitača isto koliko i medicinskih sestara, dok je za grupu na pripremnom predškolskom programu opredeljen još jedan vaspitač.

Obroci za korisnike ovog objekta biće do daljnjeg dopremani, s obzirom da opremanje kuhinje nije u potpunosti završeno.Izvor:Hit radio
Autor:Hit 1
Vaši komentari
Ostavite komentar