'

Opština Žabari domaćin manifestacije „Dan borbe protiv bele kuge“

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 7.06.2024
0

U Žabarima održaće se svečanost posvećena borbi protiv bele kuge. Manifestacija je planirana 14. juna. 

 

 

Sa početkom u 16 časova, manifestacija "Dan borbe protiv bele kuge" donosi zajedničko zalaganje za povećanje nataliteta i pozitivan prirodni priraštaj u Srbiji.

Pod blagoslovom manastira Hilandar, ova svečanost ima za cilj podizanje svesti o značaju borbe protiv bele kuge, označavajući ovaj problem kao jedan od ključnih izazova sa kojima se suočava savremena Srbija.

Među zvanicama će se naći poznata imena poput Leontine Vukomanović, Tijane Dapčević i Miloša Stojkovića, koji će podržati ovu nesebičnu inicijativu. Poverenik manastira Hilandar takođe će se pridružiti ovoj manifestaciji, dajući svoj blagoslov i podršku.

Uz prisustvo maskota Zvrka iz Petrovca na Mlavi i nastup orkestra gitara iz muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Požarevca, manifestacija će oživeti duh zajedništva i podrške.

Za najmlađe posetioce, planirane su brojne aktivnosti kao što su kaligrafska radionica, zabava sa maskotama i nastup mađioničara, obećavajući nezaboravno iskustvo za mališane.

Domaćini ove svečanosti su predškolska ustanova "Moravski cvet" i Osnovna škola "Dude Jović" iz Žabara, čija je podrška od suštinskog značaja za uspeh događaja.

Ova impresivna manifestacija ne bi bila moguća bez podrške Opštine Žabari, Udruženja "Borba protiv bele kuge", Turističke organizacije Žabari, Kancelarije za mlade Žabari i Svepravoslavnog nacionalnog saveta, čije angažovanje dodatno ističe važnost borbe protiv bele kuge kao zajedničkog cilja.

Svi su pozvani da se pridruže ovom značajnom događaju i zajedno doprinesemo izgradnji bolje budućnosti za sve generacije.

Vaši komentari
Ostavite komentar