'

Počeo upis u vrtiće, mesta ima za 400 mališana

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 2.04.2024
0

Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ Požarevac obaveštava roditelje da je od ponedeljka 1. aprila otvoren konkurs za upis dece u vrtić. Ove godine u požarevačke vrtiće biće mesta za oko 400 deteta, rekla je u "Nedremanju" direktorka PU "Ljubica Vrebalov" Požarevac Tanja Lončar. 


 


Upis se obavlja elektronskim putem, na portalu eUprava. Podnošenje zahteva preko portala eUprava vrši se na sledeći način: registracija na portalu – usluge – deca – eVrtić – izbor Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ i popunjavanje obrasca.

Kako je istakla direktorka Lončar, preliminarne liste upisane dece biće objavljene 30. aprila na informativnim tablama svih objekata Ustanove, kao i na sajtu Ustanove.

Roditelji ili staratelji mogu da upute prigovor pisanim putem koji predaju u Upravi PU “Ljubica Vrebalov“ Požarevac od 31. aprila do 7. juna. Prigovori roditelja/staratelja razmatraće se od 10. do 17. juna a konačna lista upisane dece biće objavljena 21. juna, na informativnim tablama svih objekata Ustanove, kao i na sajtu Ustanove.

Deca koja ne budu primljena u državni vrtić imaju pravo da podnesu zahtev za odbijenice. Nakon podnošenja zahteva, odbijenicu dobijaju za par dana i sa njom mogu da, po svom izboru, apliciraju u neki od pet vrtića koje subvencioniše Grad Požarevac. 



Vaši komentari
Ostavite komentar