'

Uručeni ugovori za sprovođenje mera energetske sanacije

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 12.03.2024
0

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, uručio je ugovore korisnicima mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Požarevca.


 


Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Saša Pavlović je kazao da je povod današnjeg okupljanja jedan od napora našeg grada i države, da racionalnije koriste prirodne resurse, kroz poboljšanje energetdke efikasnosti.

“Danas građanima koji su ispunili uslove Javnog poziva za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća I stanova na teritoriji Požarevca uručujemo ugovore. Oni su imali mogućnost prijave za pojedinačnu meru, kao I za jedan od paketa mera sa višim udelom bespovratnih sredstava - Osnovni, Standardni i Napredni. Ukupan broj krajnjih korisnika koji ispunjavaju uslove javnog poziva i koji potpisuju trojne ugovore je 83, dok je ukupan broj ugovora 86.

Ukupna bespovratna sredstva koje Grad Požarevac zajedno sa sredstvima Ministarstva dodeljuje putem ovog poziva iznose 13 miliona dinara.




“Čestitam građanima koji su ispunili uslove i dobili sredstva po ovom Javnom konkursu. Želim vam u budućnosti još toplije domove i još niže račune za njihovo zagrevanje. Time ne pomažete samo svoje kućne budžete, već štedite energiju za sve nas”, kazao je gradonačelnik Pavlović.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar