'

Krajem marta prvi penzioneri u banjama

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: pio.rs
Pet, 1.03.2024
0

Preliminarna rang-lista korisnika penzija koji će biti upućeni na rehabilitaciju o trošku Fonda PIO u neku od 25 banja Srbije u toku ove godine, biće objavljena danas, 1. marta, na oglasnim tablama udruženja penzionera i u filijalama Fonda.


 


Prigovori nadležnoj komisiji mogu se podneti u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja rang-liste na oglasnoj tabli, odnosno od 4. do 8. marta.

Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang-listu korisnika koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju. U skladu sa propisanim rokovima, konačna rang-lista će biti objavljena 14. marta, a nakon toga će i prvi penzioneri biti upućeni na banjski oporavak, što se očekuje već krajem marta.

 

Na oglas Fonda prijavilo se oko 60.000 korisnika.

Da podsetimo, Fond snosi troškove rehabilitacije korisnika penzije u trajanju od 10 dana u toku kalendarske godine, u jednoj od 25 ustanova predviđenih Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, putne troškove u visini cene autobuske, odnosno vozne karte II razreda, kao i troškove smeštaja i prevoza pratioca korisnika koji je ostvario pravo na pomoć i negu drugog lica i u drugim izuzetnim slučajevima.

 

Najveće interesovanje vlada za Vrnjačku Banju, zatim za Banju Koviljaču, banju Kanjižu, Sokobanju, vrdnički „Termal”, navedeno je na sajtu pio.rs.

Vaši komentari
Ostavite komentar