'

Počinju radovi na parternom uređenju Čikoša

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 28.02.2024
0

Gradonačelnik grada Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima obišao je radove na obnovi i uređenju prostorne celine „Čikoš“. Povod obilaska jeste početak radova na parternom uređenju prostora.


 

 

Radovi na obnovi i uređenju prostorne celine „Čikoš“ počeli su u septembra 2023. godine.




Završeni su radovi na zameni elektro i vodovodne mreže, a kako je danas rečeno, ono što sada sledi jesu radovi na parternom uređenju prostora, a to znači izgradnja novih staza, novih zelenih površina uz očuvanje drveća koja već postoje, zatim izgradnja novog dečijeg igrališta, formiranje budućih basta kafića i sve ono što je moglo da se vidi u samom projektu, koji je ranije prezentovan.


 


Ova prostorna celina je na oko 1.600 kvadrata, vrednost radova je 43,3 miliona dinara sa PDV-om i firma koja izvodi radove jeste Preduzeće za proizvodnju, usluge i promet INV Mitrović.


 


"Radovi po ugovoru bi trebalo da traju do 27. avgusta, ali mi ćemo se potruditi zajedno sa izvođačem radova, da ti radovi budu završeni pre vremena. Moja lična želja jeste da u letnjem periodu imamo uređen prostor i da ova celina zaživi kao pre 30 i 40 godina kada je bila jedan od bitnih delova Požarevca, u kome su se okupljali građani”, rekao je gradonačelnik Saša Pavlović.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar