'

Promocija programa podrške neformalnim grupama danas u Požarevcu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 27.02.2024
0

Danas se u Požarevcu organizuje promocija programa podrške neformalnim grupama, koji je u okviru projekta EU “Resurs centar za civilno društvo u Srbiji“. Program vodi Beogradska otvorena škola, sa ciljem da se pomognu manje zajednice, pri realizaciji ideja vezanih za rešavanje lokalnih izazova.


 

 

Sve neformalne grupe u Srbiji imaće priliku da se prijave za podršku putem programa „Program podrške neformalnim grupama”. 

TOC Asocijacija za razvoj održivih zajednica iz Zakečara kao posrednička organizacija REURC ENECA održaće info sesije tokom februara, kako bi pružile dodatne informacije o pozivu, a u kojima će ukupno biti podržano 10 neformalnih grupa.


Neformalne grupe mogu da konkurišu do 6. marta, za pomoć od 235.000 dinara, da pošalju predloge svojih projekata na najrazličitije teme i da kroz svoje projekte rade na realizaciji aktivnosti, koje će dovesti do rešavanje problema, koji su oni prepoznali u svojoj zajednici.

Ne moraju biti registrovane kao udruženja građana i ne moraju da imaju prethodno iskustvo.



Promocija programa za Braničevski okrug održava se danas u Požarevcu i u Jagodini za Pomoravski okrug, gde će prisutni dobiti bliže informacije o samom projektu ali će čuti i koji lokalni izazovi postoje. Juče je ista održana u Boru, a u sredu 28. februara, biće u Zaječaru.

Detaljnije možete pronaći OVDE.

Vaši komentari
Ostavite komentar