'

Važno ulaganje za meštane i razvoj turizma u opštini Žagubica

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTV Homolje Žagubica - zvanična stranica, foto RTV Homolje Žagubica
Sre, 21.02.2024
0

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je 20. februara opštinu Žagubica povodom završenog projekta dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je dva projekta u opštini Žagubica sa 6,9 miliona dinara, a oba projekta su važna su za stanovnike naselja koja godinama unazad imaju problem sa vodosnabdevanjem kao i za razvoj turističkih kapaciteta opštine Žagubica.


Kako prenosi RTV Homolje Žagubica, radni sastanak ministra zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj Edina Đerleka sa predsednikom opštine Žagubica Safetom Pavlovićem, označio je zaokruživanje dosadašnje saradnje i dogovaranje naredne sa ciljem da se, koliko god je to moguće, izađe u susret potrebama meštana. 

Zvaničnici sa saradnicima su, nakon prijema u kabinetu predsednika opštine, obišli i vodosistem za naselje Krupaja koji je urađen pre nekoliko godina, a sada i dodatno proširen i predstavlja jedan od projekata realizovanih zahvaljujući donaciji ovog ministarstva - u pitanju su ulaganja u dva projekta do sada realizovana za opštinu Žagubica u vrednosti od 6,9 miliona dinara.

Tom prilikom razgovarali su i sa meštanima koji su izrazili svoje zadovoljstvo i zahvalnost.

Drugi projekat je izrada projektno tehničke dokumenatcije za drugu fazu vodovoda BELOSAVAC u naseljima Vukovac, Jošanica, Izvarica i Ribare - povezivanje vodosistema u ovim naseljima sa izvorištem Belosavac.

Vaši komentari
Ostavite komentar