'

U toku konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 21.02.2024
0

U toku je konkurs za upis učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici.


 

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 5. februara raspisalo konkurs, za upis 224 učenika u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova,Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici za školsku 2024/2025. godinu.

Učenik koji završi Srednju školu unutrašnjih poslova ,,Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kako ističe Miloš Ivić, oficir odeljenja policije Policijske uprave Požarevac pravo učešća na konkursu imaju kandidat koji ispunjavaju nekoliko uslova.

“Pravo učešća na konkurs ima kandidat koji ispunjava sledeće uslove i to da ima državljanstvo Republike Srbije, da ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs za upis u školi, da ima manje od 17 godina počev od 1. septembra školske godine u kojoj upisuje prvi razred škole, da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, odnosno da mu nije izrečena vaspitna mera ili kazna maloletničkog zatvora i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti i bezbednosne uslove, za sticanje obrazovanja”.


 


Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove konkursa, mogu se prijaviti do 26. februara, u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

Detaljnije informacije o uslovima konkursa, potrebnoj dokumentaciji, načinu podnošenja prijave, prijemnom ispitu, kao i o pravima i obavezama učenika možete naći na sajtu Ministarstva prosvete www.prosveta.gov.rs, Ministarstva

unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs   i sajtu Srednje škole unutrašnjih poslova

www.ssup.edu.rs.

Vaši komentari
Ostavite komentar