'

Dodeljeni ugovori o stipendiranju studenata

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 21.02.2024
0

Danas su dodeljeni ugovori o stipendijama studentima sa teritorije Grada Požarevca.




Ugovore sa studentima je potpisao gradonačelnik Grada Požarevca, Saša Pavlović koji je istakao da je iz gradskog budžeta, za ove namene izdvojeno 8 miliona 500 hiljada dinara, za dodelu 85 stipendija.  

Odlukom Gradskog veća, nakon završenog konkursa i po sprovedenoj konkursnoj proceduri, od ukupnog iznosa navedenih sredstava, odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 7 miliona 900 hiljada dinara i dodeljuje se 79 stipendija.

Svi potpisnici biće stipendirani iz gradskog budžeta pojedinačnim mesečnim iznosom od 10 hiljada dinara, u periodu od 1. oktobra 2023. godine pa do kraja juna 2024. godine, kao i za mesec septembar 2024. godine.


 


Gradonačelnik je ovom prilikom istakao da je Požarevcu od suštinskog značaja da se oni, kao i njihove kolege, nekada vrate i svoje znanje iskoriste u svom gradu.

Prisutnima se obratila i nekadašnja korisnica stipendije a sada zaposlena u Požarevcu Natalija Lukić Marković, ona se zahvalila lokalnoj samoupravi na stipendiji i napomenula je da joj je mnogo značila tokom studiranja.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar