'

Dečija nedelja u biblioteci "Ilija M. Petrović"

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 3.10.2023
0

“Dečija nedelja” se svakog oktobra realizuje u cilju poboljšanja položaja deteta u Srbiji, a slogan ovogodišnje manifestacije je: „Veliko srce dece Srbije“. Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović” Požarevac, u okviru manifestacije organizuje niz programa u Požarevcu iu ogranku Biblioteke u Kostolcu.

 


Dečiju nedelju je juče otvorila u Kostolcu radionica pod nazivom „Čudesni svet kućica iz bajki Violete Kevro“.

Danas je planirana radionica u Kostolcu o tradiciji i starim jelima za učenike od prvog do četvrtog razreda, a u 12 sati, u svečanoj sali biblioteke u Požarevcu biće održana promocija knjige „Priručnik za solidan život“ Olivere Zulović, koja je 2022. godine dobila nagradu „Politikinog zabavnika“ za najbolji roman posvećen mladima.

Pola sata nakon toga biće održana radionica „Pati (ja) ili Empatija“ na dečijem odeljenju u Požarevcu, koju će voditi bibliotekarka Slavica Vučinić.

U sredu 4. oktobra, u 11 časova, biće organizovana radionica „Narodna tradicija“ o narodnim običajima za učenike od petog do osmog razreda u biblioteci u Kostolcu, a sat vremena kasnije u biblioteci u Požarevcu promocija knjige „Svet bontona“ Jovana Đorđevića.

Istog dana će u požarevačkoj biblioteci biti otvorena izložba dečijih radova „20 godina kreativnosti“ na dečijem odeljenju.

U četvrtak, 5. oktoba, u Kostolcu će biti organizovana radionica o starim zanatima za učenike od petog do osmog razreda u 11 sati, a u Požarevcu u 12.30 sati, na dečijem odeljenju radionica „Pati (ja) ili Empatija“ za učenike od petog do osmog razreda.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar