'

Dan Politehničke škole Požarevac

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Uto, 3.10.2023
0

Politehnička škola u Požarevcu u četvrtak 5. oktobra slavi 33 godine postojanja.

 


Politehnička škola Požarevac je srednja škola osnovana 5. oktobra 1990. godine. Nalazi se u Požarevcu, u ulici Jovana Šerbanovića 5, u zgradi nekadašnjeg Doma trgovačke omladine, izgrađenog 1930. godine.

Ova Ustanova ispunjava sve propise i uslove u pogledu školskog prostora, opreme, nastavnog osoblja i sredstava. Osnovna delatnost škole je srednje stručno obrazovanje koje se ostvaruje u dva područja rada i to: saobraćaj i elektrotehnika.

Dan Politehničke škole Požarevac počinje u sredu, 4. oktobra. Učenički kviz počinje u 16 časova, u svečanoj dvorani škole.

Istog dana u 16:30 sati, na spratu škole biće otvorena izložba radova sa likovne kolonije učenika srednjih stručnih škola.

U školskoj biblioteci planirana je promocija "Virtuelne ture" kroz Politehničku školu koja je zakazana za 17 časova, a u 17:30 časova očekuje se svečano potpisivanje povelje o bratimljenju Politehničke škole sa SSOU ,,Kole Nedelkovski" iz Velesa u Severnoj Makedoniji.

U četvrtak, 5. oktobra, na sam dan osnivanja Politehničke škole u Svečanoj sali održaće se svečana akademija, sa početkom u 13 časova.

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar