'

Raspisan Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivredne proizvođače

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 16.08.2023
0

Grad Požarevac je raspisao Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivredne proizvođače u okviru realizacije Programa podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Požarevac za 2023. godinu, naveo je na svom fb profilu gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.


 


Podsticajana sredstva koja se dodeljuju iz budžeta Grada Požarevca planirana su Odlukom o budžetu Grada Požarevca za 2023. godinu u iznosu od 42.657.476 dinara.

Konkursom je predviđeno da podsticaji budu dodeljeni za sufinansiranje kamate kratkoročnih poljoprivrednih kredita, nabavku nove mehanizacije i opreme u biljnoj proizvodnji, osiguranje useva, višegodišnjih zasada i životinja, kao i jačanju poljoprivrednih udruženja, i jedna od novih mera, unapređenje u voćarstvo i povrtarstvo kroz preradu svojih proizvoda.

Jedan od osnovnih uslova koje treba korisnik da ispuni je da ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo, sa prebivalištem i proizvodnjom sa teritorije Grada Požarevca.

Pravo na podsticaj imaju samo u okviru jedne mere, ili dve pri sufinansiranju kamate ili osiguranju useva i životinja.

Maksimalni iznos podsticaja koji može ostvariti korisnik je 50% do iznos od 500.000,00 dinara a u zavisnosti od mere za koju se podsticaj dodeljuje.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 14.09.2023. godine.

Vaši komentari
Ostavite komentar