'

Prijave za penzionerske kartice OD DANAS i na šalterima Pošte

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Uto, 8.08.2023
0

Penzioneri u Srbiji od danas na šalterima 1.530 pošta širom zemlje mogu da se prijave za penzionerske kartice, najavio je direktor Pošta Srbije Zoran Đorđević.




On je, na predstavljanju ove nove usluge u Glavnoj pošti u Beogradu, kazao da je kartica besplatna i da će penzionerima pružati brojne pogodnosti od 1. oktobra, od kada će moći da je koriste.

Kako je objasnio Đorđević, procedura izdavanja penzionerske kartice je jednostavna i ne zahteva puno vremena, a zaposleni na šalterima pošta će ih nuditi penzionerima.

"Mislim da je bilo sasvim logično da Pošta Srbije bude deo ovog projekta namenjenog penzionerima, jer je praksa pokazala da penzioneri imaju najveće poverenje u nas kada je u pitanju plaćanje usluga, a najveći broj njih i svoje penzije podiže preko pošta", kazao je Đorđević.

 

On je izrazio očekivanje da će više od 95 odsto penzionera imati ovu karticu.

Đorđević je najavio i da će Pošta Srbije u budućnosti gledati da pruža i nove dodatne pogodnosti penzionerima.

Podsetio je da je pre nekoliko dana promovisana usluga e-novčanika, namenjena pre svega najstarijima i omogućiće  da se sve ono što dolazi digitalno i u e-sanduče pretvara automatski u priznanicu, a putem poruke će se dobiti obaveštenje da ste dobili uplatnicu i pitanje da li želite da izvršite uplatu.

"Država gleda da penzionerima bude standard što veći i mislim da to oni i zašlužuju. Penzioneri iz godine u godinu imaju sve veće pogodnosti, a to govori da smo mi kao društvo postali zreliji i da više cenimo one koji su otišli u penziju", istakao je direktor Pošte Srbija.

Prema rećima direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relje Ognjenović, za penzionersku karticu se do sada prijavilo 660.000 penzionera.

On je kazao da je je PIO Fond do sada potpisao više od 350 sporazuma sa različitim državnim institucijama i privatnim sektorom o davanju popusta ili drugih pogodnosti penzionerima.

 

"Podatak da se do sada 660.000 penzionera prijavilo za penzionersku karticu, govori nam da je inicijativa predsednika Srbije pun pogodak. Bolji život naših penzionera je nacionalni interes. Pošta je to prihvatila i podržala i svi mi ćemo se truditi da naši penzioneri žive bolje nego što su živeli", rekao je Ognjenović.

 

On se zahvalio Pošti Srbije što je počela da izdaje penzionerske kartice i najavio da će u narednom periodu biti još prijatnih iznenađenja za penzionere, počevši od povećanja penzija u oktobru, pa opet za tri meseca.

"Imaćemo za 44 odsto veće penzije nego što su bile. To je ono što smo obećali, da ćemo 2025. godine imati prosečnu penziju od 450 evra", kazao je Ognjenović.

 

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta.   

Ove kartice će od 1. oktobra penzionerima obezbeđivati brojne pogodnosti i popuste kod trgovačkih lanaca, apoteka, ugostiteljskih i turističkih objekata, zdravstvenih centara i drugo, navodi se na sajtu https://www.dnevnik.rs/ekonomija/novcanik/prijave-za-penzionerske-kartice-od-danas-i-na-salterima-poste-08-08-2023#google_vignette.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar