'

Dan Ekonomsko - trgovinske škole u Požarevcu obeležen prigodnim programom

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: foto: Ekonomsko-trgovinska škola Požarevac
Pon, 29.05.2023
0

U utorak 23. maja, obeležen je 173. rođendan Ekonomsko-trgovinske škole u Požarevcu. Dan škole obeležen je prigodnim programom, koji su pripremili učenici sa svojim nastavnicima.


 

 

U okviru svečanosti obeležavanja Dana škole, uručene su zahvalnica, priznanja i nagrade učesnicima Republičkih takmičenja u ovoj školskoj godini, njihovim nastavnicima-mentorima kao i nastavnicima koji su dobili jubilarne nagrade.

Škola je osnovana avgusta 1850. pod imenom Posleno-trgovačka škola. Ta škola, od februara 2002. godine, nosi naziv “Ekonomsko-trgovinska škola” u Požarevcu.

Nastava se odvija u klasičnim učionicama, kabinetima, fiskulturnoj sali. Praktična nastava odvija se u školskoj radionici i školskom restoranu. 


Budući učenici biraju jedan trogodišnji ili četvorogodišnji smer iz dva područja rada: trgovina, ugostiteljstvo i turizam i ekonomija, pravo i administracija.

Ekonomsko-trgovinska škola u Požarevcu je najstarija srednja škola u Požarevcu i druga te vrste u Srbiji. Ovu školu proslavili su brojni učenici koji su nakon školovanja, stekli ugledna zvanja i zaposlili se u uspešnim kompanijama u zemlji i inostranstvu.

Svečanost je bila prilika, da se uruče nagrade učenici koji su prošle školske godine proglašeni za najbollje učenike u svojim odeljenjima, kao i brojni učenici koji su učestvovali na takmičenjima, od školskih do međuokružnih.

Ekonomsko-trgovinska škola Požarevac nedavno je otvorila svoja vrata osmacima kako bi im približila ponudu smerova, upoznala ih sa nastavnicima, ali i dočarala atmosferu koja vlada u ovoj srednjoj školi.

Direktorka škole, Sibinka Živanović je gostovala u našem jutarnjem programu "Nedremanje" i govorila o predstojećem upisu đaka. 

Za novu generaciju đaka Ekonomsko trgovinska škola u Požarevcu nudi obrazovne profile: četiri odeljenja četvorogodišnjih profila Ekonomski tehničar, Pravno-poslovni tehničar, Komercijalista i Turistički tehničar, kao i trogodišnje profile trgovac, konobar – poslasticar i kuvar. 




Vaši komentari
Ostavite komentar