'

Mladi radnik silovito za opstanak

LOKALNE VESTI
Autor: Hit3
Izvor: Hit radio
Pon, 29.05.2023
0

U velikoj borbi za izlazak iz opasne zone na tabeli, požarevački "Mladi radnik 1926" je u okviru 28. kola Srpske lige "Zapad" savladao ekipu "Budućnost" iz Arilja sa 4:1, poluvreme 3:1. Utakmica je igrana na stadionu "dr Mihailo Andrejević - Andrejka" u subotu, 27. maja, pred oko 200 gledalaca.




Prvi deo utakmice bio je daleko zanimljiviji od drugih 45 minuta, uzevši u obzir da su u prvom poluvremenu viđena čak četiri pogotka. Goleada je započeta u 20. minutu igre, kada je nakon prekršaja u šesnaestercu gostiju oboren Nikola Đorđević, nakon čega je glavni sudija Filip Petronijević iz Kragujevca pokazao na belu tačku.

Siguran sa penala je bio upravo Đorđević, koji je dokazao da nepisano pravilo koje kaže, da onaj nad kime je napravljen prekršaj za jedanaesterac ne treba i da ga izvodi, ne mora uvek da bude i tačno.

Drugi gol za domaćina viđen je u 26. minutu. Tekla je akcija Mladog radnika po levoj strani gde je prošao Miroslav Stanić, izbacivši iz ravnoteže odbrambenog igrača.

Nakon toga je ubacio loptu u sredinu, a na pravom mestu je bio Bogdan Dimitrijević, kome nije bilo teško da je sprovede u mrežu za 2:0 za domaće.

Nakon asistencije, samo 4 minuta kasnije, Miroslav Stanić je upisao i gol na svoj konto. Posle ubačene lopte u zonu oko penala i velike gužve koja se tada stvorila, najprisebniji je bio upravo Stanić za treći pogodak za svoj tim i veliku radost navijača na tribinama.

Savršeno poluvreme za domaće "pokvario" je Ivan Savić iz ekipe gostiju.

Naime, nakon izvedenog kornera sa leve strane lopta prebacuje sve igrače i dolazi na desnu stranu terena. Odatle je Marko Nedeljković ubacuje na peterac a Savić savršenim udarcem glavom smešta pod prečku gola golmana Amidžića.

Rezultat je bio 3:1, a sa njim se otišlo i na poluvreme.

U drugom delu igre, domaći kao da su više osluškivali rezultate sa drugih utakmica nego što su imali želje da poprave rezultat u svoju korist. Ipak, u poslednjem minutu regularnog dela utakmice, sudija je još jednom pokazao na penal u korist Mladog radnika. Ponovo je bio faul nad Nikolom Đorđevićem, ali ovoga puta je odgovornost preuzeo kapiten Predrag Luka, koji je desetak minuta pre toga ušao u igru. Luka je bio precizan i postavio konačan rezultat 4:1 koji je značio i tri važna boda za domaće.

Pošto su do kraja prvenstva ostale još samo dve utakmice, u borbi za opstanak kao i u onoj za prvo mesto, pored fudbala na scenu stupa i matematika.

Kako, po svemu sudeći ovaj rang takmičenja bi trebalo da napusti pet timova, situacija je dodatno zakomplikovana nakon ovog kola. Naime, izuzev "prežaljene" Budućnosti iz Arilja koja je već viđena za niži rang, zavisno od rezultata u naredne dve utakmice čak sedam klubova može ispasti ili se spasiti.

U ovom trenutku, "Mladi radnik 1926" je jedan bod "iznad crte" i dobra vest je što je sve u njihovim rukama.

U narednom kolu ponovo igraju na svom stadionu protiv ekipe "Polet" iz Ljubića koje se nalazi u gornjem delu tabele. Pobeda u ovoj utakmici ne bi značila i "matematički" opstanak za Mladi radnik, ali bi svakako omogućila daleko lagodniji odlazak u Bogatić u poslednjem kolu, kada će Požarevljani igrati protiv "Mačve", koja se takođe bori za opstanak.

Sve u svemu, naredne dve nedelje biće izuzetno uzbudljive za klubove Srpske lige "Zapad", a požarevački klub poziva sve navijače da i narednog vikenda dođu u što većem broju na stadion i podrže tim u naporima da se na "Andrejki" i sledeće sezone igra srpskoligaški fudbal.

Vaši komentari
Ostavite komentar