'

Udruženje pčelara iz Požarevca, danas održava godišnju Skupštinu

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sub, 14.01.2023
0

Udruženje pčelara iz Požarevca, danas održava Skupštinu. Osim izveštaja o radu u prethodnoj godini, predstavljeni su i planovi i programi za ovu godinu.


Prisutne je ispred grada pozdravio Bojan Dinić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu, koji je rekao da je pčelarstvo poslednjih decenija obeležilo konstantan rast kada je nivo organizacije u pitanju.

"Dokazali ste da u poslu ako je cilj razvoj a ne brzi profit, nema preskakanja koraka i to su plodovi koje ubirate sada. Upravo zahvaljujući rezultatima koje postižete i način na koji ste odabrali da ih ostvarite, grad je prepoznao vašu viziju, ukazao vam poverenje i opredelio finansiska sredstva kao pomoć za ostvarenje vaših ciljeva".


U protekloj godini za razvoj pčelarstva, naši pčelari dobili su subvencije preko 2,3 miliona dinara, a udruženje kroz subvencije za svoj projekat 315 hiljada dinara. Na kraju je Dinić rekao, da svi pokazatelji i rezultati koje ostvaruje udruženje pčelara i svako od njih individualno, su dokaz, da su dobijena sredstva opravdana. 

Nakon Skupštine, planirano je i predavanje Ratka Pavlovića doktoranta na Hemijskom fakultetu Beogradu sa značajnim temama za sve pčelare. 


Vaši komentari
Ostavite komentar