'

50. sednica Skupštine Stalne konferencije gradova i opština

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: fb sasa pavlović
Sre, 7.12.2022
0

Danas je održana 50. sednica Skupštine Stalne konferencije gradova i opština SKGO Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije.




Kako je na svom fb profilu naveo gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, ćestitajući svim članovima na ovom jubilarnom zasedanju, podvlačim veliku korist i napredak koji je Grad Požarevac ostvario kao član ove institucije.

SKGO pruža stručnu podršku gradovima i opštinama, i preko njega smo realizovali značajne projekte sa ciljem poboljšanja funkcionisanja gradskih institucija. Na jubilarnoj 50. Skupštini SKGO učešće u radu uzeli su i Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave, Aleksandar Šapić, gradonačelnik Grada Beograda, Emanuele Žiofre, šef delegacije EU u Srbiji, Urs Šmid, ambasador Švajcarske i Pjer Košar, ambasador Francuske.

Grad Požarevac spada u najuspešnije gradove kada je realizacija projekata sa SKGO u pitanju.

Danas smo, kao primere dobre prakse, imali priliku da predstavimo projekte koje smo realizovali u okviru Exchange programa EU, u vrednosti od 400.000 € i da podelimo svoja iskustva sa drugim gradovima i opštinama.

Takođe, ovo je bila prilika i da izložimo planove i projekte za budućnost, gde takođe računamo na podršku SKGO, naveo je gradonačelnik Pavlović. 


Vaši komentari
Ostavite komentar