'

Novi projekti u požarevačkom Domu zdravlja (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sre, 7.12.2022
0

Dom zdravlja Požarevac privodi kraju još jednu poslovnu godinu u kojoj je brinuo o zdravlju stanovnika grada Požarevca i Gradske opštine Kostolac. Danas smo u jutarnjem programu “Nedremanje” ugostili v.d.direktora Doma zdravlja Požarevac dr Dejana Milenkovića.


 

 

Delatnost Doma zdravlja, kao zdravstvene ustanove na primarnom nivou definisana je članom Zakona o zdravstvenoj zaštiti i obuhvata preventivnu zdravstvenu zaštitu za sve kategorije stanovništva, hitnu medicinsku pomoć, opštu medicinu, zdravstvenu zaštitu žena i dece, patronažnu službu, laboratorijsku i drugu dijagnostiku, prevenciju i lečenje u oblasti stomatološke zdravstvene zaštite, zdravstvenu zaštitu zaposlenih, kao i sanitetski prevoz.

U obavljanju delatnosti Dom zdravlja vodi računa o jednakoj dostupnosti u očuvanju zdravlja kroz permanentan i kvalitetan rad. Osnovni cilj je prevencija oboljevanja stanovništva i to kroz  permanentan rad na sprečavanju ili ranim otkrivanju masovnih nezaraznih bolesti i malignih oboljenja, afirmaciju zdravog načina života, borbu protiv rizičnog ponašanja i podizanje opšte zdravstvene kulture.


U Domu zdravlja Požarevac zadovoljni su podrškom koju imaju od strane lokalne samouprave. Grad u kontinuitetu izdvaja ogromna sredstva za funkcionisanje Doma zdravlja, imaju razumevanja za nas, kaže direktor Milenković.

U emisiji bilo je reči i o aktuelnim poslovima u Domu zdravlja, a jedan od najznačajnijih je vakcinacija dece školskog uzrasta „Gardasil“ vakcinom, koja štiti od humanog papiloma virusa

Doktor Milenković je podsetio da je u trenutnoj situaciji gorući problem nedostatak lekara jer ih na birou nema i da je potrebno bar pet mladih lekara kako bi se u svakoj službi zanovio kadar i podigao kvalitet pruženih usluga.

 

Opširnije o radu i o planovima požarevačkog Doma zdravlja, pogledajte u video snimku gostovanja..

 


Vaši komentari
Ostavite komentar