'

Izložba dela sa likovne kolonije Tulba 2022 – „Od brazde do hrane“ Udruženja Art krug PM

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio, GSU
Pet, 2.12.2022
0

U Galeriji savremene umetnosti 1. decembra otvorena je izložba radova sa likovne kolonije „Od brazde do hrane“ u organizaciji Udruženja Art krug PM iz Požarevca. Izloženi radovi nastali su ovog leta povodom obeležavanja 150 godina od postanka Poljoprivredne škole u Požarevcu.




Ovogodišnji saziv okupio je više od dvadeset umetnika iz Srbije koji su predstavili ne samo život i rad ove škole već i poljoprivrednu proizvodnju kao jednu od osnovnih delatnosti društva.




Na Tulbi ovog leta stvarali su umetnici iz Beograda, Požarevca, Paraćina, Smedereva, Niša, Žagubice, Smederevske Palanke - Dušan Mikonjić, Miodrag Eleezović, Pavle Miladinović, Miroslav Arsić, Rodoljub Karanović, Marija Aleksić Čanković, Srećko Zderavković, Vladan Ranđelović i drugi.

Izložbu je otvorio likovni kritičar i slikar, učesnik kolonije, Zdravko Vučinić obrativši se publici rečima da značajan doprinos razvoju domaće kulture, čini ovaj saziv slikara u Požarevcu koji je sazdan od stvaralaca iz raznih krajeva Srbije. Naime, smišljenim odabirom autora, susret je ispunio sva očekivanja, zapravo, pobudio kreativno nadahnuće pojedinaca, te nije slučajno što je ovogodišnji susret iznedrio zamašan broj vrednih dela. Ovom prigodom treba odati priznanje pokrovitelju i organizatoru, pre svega, Pavlu Miladinoviću, koji je ovaj saziv učinio prestižnom likovnom manifestacijom. Ostaje uverenje, da kolonju u Požarevcu treba nadalje negovati, razvijati i, koliko je moguće, širiti njene raspone u korist likovnog uzdizanja mesta u kojem se odvija, još više, zarad domaće kulture.“


 


Izložba traje do 21. decembra, ulaz je slobodan.

Vaši komentari
Ostavite komentar