'

Uskoro počinje besplatna školica sporta za najmlađe (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 22.09.2022
0

Besplatna školica sporta za najmlađe uskoro će početi sa radom u Sportskom centru Požarevac.


 


Kako je rekao Milan Jović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, ovaj novi sportski projekat namenjen je deci, odvijaće se kroz saradnju Sportskog centra i PU “Ljubica Vrebalov” uz podršku Grada Požarevca.

Jedan od od prioriteta projekta je razvoj predškolskog i školskog sporta.




Nakon prijavljivanja dece, koje će trajati do 15. oktobra, počeće besplatna školica sporta za decu sa radom i decu će trenirati profesori fizičkog vaspitanja pri Sportskom centru.

“Naših šest profesora fizičkog vaspitanja, koji su licencirani za rad sa decom, napravili su programe da deca prođu sve sportove koji postoje na teritoriji Grada, kroz igru i kroz programe koji su prilagođeni njihovom uzrastu", istakao je direktor Sportskog centra tomica Stojanović.

Direktorka Predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”, Tanja Lončar navela je da je osnovni cilj projekta da što veći broj dece bude uključeno u sportske aktivnosti, pored aktivnosti vaspitno-obrazovnog rada koje se  održavaju u predškolskoj ustanovi.

Školica sporta će se baviti razvojem motoričke sposobnosti i veština kod dece, a cilj je da kako je rekao, jedan od trenera koji učestvuje u projektu Dušan Blagojević, profesor fizičkog vaspitanja je da na jedan zabavan način privole decu da zavole fizičku aktivnost i da se bave različitim vrstama kretnji.

Radnim danima školica će raditi od 18 do 20 sati i subotom od 10 do 12 sati.




 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar