'

Pasuljijada ovog vikenda

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs, foto YT screenshot
Čet, 4.08.2022
0

Tradicionalna kulinarska manifestacija ''Pasuljijada'', šesnaesti put po redu, biće održana u subotu, 13. avgusta, u gradskom parku na obali Dunava.


 


Gradištanac, najpoznatiji pasulj u našoj zemlji, okupi u Velikom Gradištu svake godine veliki broj vrhunskih kulinara i ljubitelja domaće kuhinje koji rado uzimaju učešće u ovoj manifestaciji.

U 9 časova ujutru, biraće se najlepša bašta i balkon grada. Najuspešniji će biti javno pohvaljeni i nagrađeni simboličnim poklonima.

U gradskom parku u 15 časova, počinje kuvanje pasulja. Štandovi će biti u etno stilu, a jedna od nagrada dodeljivaće se za najuređeniju kuhinju. Specijalna nagrada dodeljuje se za najveseliji kotlić.

Od 17 časova, posetioci će imati priliku da pasulj koji će skuvati pripadnici Vojske Srbije - Garnizona iz Požarevca degustiraju besplatno. 

Posle tri sata od početka kuvanja učesnici će ugasiti vatru. Stručnom  žiri, sastavljen od eminentnih ugostitelja,  ocenjivaće izgled, ukus, gustinu, raskuvanost i zaljućenost pasulja.  Broj najuspešnije ekipe biće objavljen na velikoj sceni, tokom večernjeg koncerta.

U 19 časova odigraće se finalne basket utakmice „3 na 3“ a u 21 čas, nakon dodele nagrada, počeće koncert Dženana Lončarevića.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija opštine Veliko Gradište.

Vaši komentari
Ostavite komentar