'

Zatvoren IV Viminacium fest

LOKALNE VESTI
Autor: HIT
Izvor: GU Požarevac, foto: fb Saša Pavlović
Uto, 28.06.2022
0

Uručivanjem nagrada za najbolju ulogu i predstavu završen je 4. Viminacium fest.



Gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović je uručio Zlatnu fibulu namenjenu najboljem glumcu dramskoj umetnici Kristini Janjić Stojanović za ulogu Kasandre i Ifigenije u predstavei Okamenjeno more pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, dok je nagradu za najbolju predstavu Viminacium maximus dobila predstava Jugoslavija moja domovina.


Ovom prilikom gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović  je u svom obraćanju prilikom zatvaranja festivala istakao da je četvrti po redu Viminacium fest, izdržao sve one očekivane i neočekivane izazove kao i sud publike:

“Taj najvažniji test za bilo koju manifestaciju ili festival, već prvih godina odvaja dobre i loše ideje okupljanja ljudi, ma koji povod bio. Ovaj povod, pozorišni festival, kod mnogih je stvarao sumnju u uspeh, uzevši u obzir da ih Požarevac već ima nekoliko. Ipak, siguran sam da smo tokom ovog Viminacijum festa svi zajedno dobili jednu vrednu uspomenu. Uspomenu kojom ćemo se u budućnosti ponositi, i koja nam je dala konačan odgovor na pitanje koje glasi – Da li je publika prihvatila ovaj festival. Uspeli smo da i ove godine okupimo sjajne predstave iz Srbije i Slovenije, proširivši tako korpus prijatelja našeg grada. Kultura kao stožer i generator prijateljstva ljudi raznih nacija, interesovanja i navika imala je na najlepši način potvrdu svoje opravdanosti proteklih dana u vanvremenskom Viminacijumu.“

Vaši komentari
Ostavite komentar