'

Započeto štampanje glasačkih listića za izbore za predsednika Republike

IZBORI 2022
Autor: Hit2
Izvor: rik.parlament.gov.rs
Pon, 21.03.2022
0

Nakon što je Republička izborna komisija donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Republici Srbiji za izbore za predsednika Republike i Odluku o broju o broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za predsednika Republike, raspisane za 3. april 2022. godine, 20. marta je u štampariji JP „Službeni glasnik“ započet postupak njihovog štampanja.
U prisustvu predsednika Republičke izborne komisije Vladimira Dimitrijevića, sekretara Srđana Smiljanića, članova Republičke izborne komisije, kao i predstavnika predlagača kandidata i posmatrača ovlašćenih za praćenje rada organa za sprovođenje izbora, započeto je štampanje glasačkih listića za izbore za izbore za predsednika Republike Srbije.


U skladu sa ranijom Odlukom Republičke izborne komisije, glasački listić je plave boje, dok je kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije na papiru boje cigle.

Štampaće se 6.501.689 glasačkih listića, koji je jednak ukupnom broju birača u Republici Srbiji na dan 18. marta 2022. godine.

Vaši komentari
Ostavite komentar