'

Godišnja Skupština Udruženja pčelara Požarevac

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Sub, 15.01.2022
0

Bez obzira na okolnosti koje je donela 2020. i 2021. godina, Udruženje pčelara Požarevac u narednom periodu će se truditi da realizuje sve ono što je zacrtano, a pre svega na obezbeđivanje većih prostorija za nesmetan rad samog udruženja, rekao je za naš mediji predsednik Udruženja Dejan Stefanović.



"Cilj nam je da pronađemo odgovarajući prostor za otvaranje muzeja pčelarstva. kako bi se novim generacijama, ne samo deci našeg kraja, već i iz cele Srbije i okruženja približila svest o održivosti i potrebi zaštite pčela i  celokupnog biosistema", rekao je predsednik Stefanović dodajući da se nada da će se to u doglednom periodu rešiti u dogovoru sa lokalnom samoupravom sa kojom imaju jako dobru saradnju.
Na godišnjoj Skupštini pčelara je rečeno i da će Udruženje u narednom periodu nastaviti sa akcijama koje su i do sada realizovali, a reč je o akciji dodele "medića" prvacima, mališanima u požarevačkim vrtićima, kao i akcija dobrovoljnog davanja krvi koja se organizuje u Domu Crvenog krsta Požarevac.

Po rečima predsednika Stefanovića, kako se približava 100 godišnjica ovog Udruženja, u planu je izrada monografije koja će sadržati podatke o razvoju pčelarstva.



Na današnjoj Skupštini kojoj je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Požarevca Predrag Mijatović, predstavljen je izveštaj rada za 2021. i 2020. godinu i plan rada za ovu 2022. godinu.




Vaši komentari
Ostavite komentar