'

I u 2022. godini 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: mojasrbija.rs
Uto, 23.11.2021
0

Udruženje „Moja Srbija“ pozvalo je ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju vezanu za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji i da svojim učešćem omoguće građanima Srbije što veći izbor objekata i destinacija za odmor.

 


U svom predlogu budžeta za 2022. godinu, Vlada Republike Srbije opredelila je sredstva za subvencionisanje odmora u Srbiji u iznosu od 500.000.000 dinara, što pokriva kvotu od 100.000 vaučera.

Za informacije o tome ko može dobiti vaučer, kako dobiti vaučer, kao i predloge gde i kako da organizujete odmor u Srbiji uz vaučere, KLIKNITE NA OVAJ LINK.

Subvencije koje su tokom nekoliko prethodnih godina date za razvoj domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, a sve veći broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji.

Ovogodišnji vaučeri su potrošeni brže nego ikada do sada. Vlada je krajem prošle godine odlučila da se u 2021. dodeli 100.000 vaučera, ali je sredinom godine odobrila i dodatnih 50.000 vaučera. Poslednja kvota od 30.000 vaučera potrošana je za manje od dva sata.

Za svoj odmor, građani su ove godine najčešće birali Sokobanju, Zlatibor i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

Od uvođenja vaučera do danas, domaći turizam beleži svakodnevni rast, a hotelijeri i ugostitelji na osnovu uvećane tražnje investiraju u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta.

Kako se navodi na sajtu mojasrbija.rs podela vaučera očekuje se da počne 1. januara 2022. godine.

Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre uđu u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer, na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu, navodi se na sajtu mojasrbija.rs  

 

Vaši komentari
Ostavite komentar