'

Počela je izgradnja nove dečije bolnice – Tiršove 2

AKTUELNO
Autor: HIT 1
Izvor: RTS
Sre, 20.10.2021
0

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je za Radio-televiziju Srbije da je počela izgradnja nove dečje bolnice Tiršova 2 i istakao da se i u večernjim satima vredno radi na ovom gradilištu.


Počeli su radovi na iskopnoj jami, tender je završen. Kada je 1936. godine građena prva dečja klinika, jedan od glavnih razloga bila je briga o javnom zdravlju dece, a to pitanje je aktuelno i danas“, izjavio je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

Kako je naglasio, vrednost radova prve faze izgradnje nove dečje bolnice iznosi 6,2 miliona dinara.

„Prva faza izgradnje će trajati 210 dana. Nova pristupna saobraćajnica do autoputa će biti duga 365 metara. Kada radovi na klinici budu završeni, do nje će biti moguće doći direktno s autoputa, a biće izgrađen i veliki broj novih parking mesta“, rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da je zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj situaciji država u mogućnosti da podrži ovako velike i značajne projekte.

„Za vreme kralja Petra II i kraljice Marije, kada je 1936. godine građena prva dečja klinika, to je bio najznačajniji događaj u Evropi. Nadam se da ćemo i sada uspeti da dostignemo nivo da naša dečja medicina sa ovom bolnicom bude na vrhu evropskog i regionalnog zdravstvenog sistema“, zaključio je gradonačelnik.

Vaši komentari
Ostavite komentar