'

Preminuo Minja Subota

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS,foto YTscreenshot
Pet, 17.09.2021
0

Kompozitor, pevač, voditelj, zabavljač, Minja Subota preminuo je u 83. godini.


Minja Subota je rođen u Sarajevu 8. novembra 1938. godine. Bio je član Udruženja kompozitora Srbije, Udruženja muzičara džeza, zabavne, pop i rok muzike Srbije i USUF-a Srbije.

Kao kompozitor, napisao je mnoge kompozicije zabavne muzike i šansona, a kao vokalni solista snimio veliki broj ploča iz te oblasti u Jugoslaviji i Rusiji

kompozitorskom opusu za decu, komponovao je pesme na stihove naših najistaknutijih pesnika, koje se danas pevaju u predškolskim ustanovama i školama i postale su deo dečje muzičke literature, a generacije su odrastale uz njih.

Između ostalih to su pesme: Deca su ukras sveta, Išli smo u Afriku, Rekao sam brezi i topoli, Telefonijada, Povrćijada, Kolo, Razbole se lisica, Sviću opet rumena svanuća, Drugarska, Svako dete ima krila..

Kao televizijski autor i voditelj realizovao je mnoge serije koje su ostale zapamćene Od glave do pete, Igre bez granica - TV Beograd, Željoteka - TV Novi Sad, Sve igračke sveta i Muzički balon - TV Beograd, Nedeljno popodne - TV Beograd, Zvezdana žurka - 3K, seriju za UNICEF Dete je čovek važan, Zmajeve dečje igre, Tajna veza - JU INFO, Evergrin klub - RTS, Kako smo zabavljali Tita - RTS, Svetski umetnici u Beogradu - RTS

Vaši komentari
Ostavite komentar