'

Sutra prijem povodom manifestacije "Dan borbe protiv bele kuge" (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 16.09.2021
0

Manifestacija "Dan borbe protiv bele kuge" je prošle godine izostala zbog pandemije, te se nakon devet godina, ove godine održava osmi put. Zbog epidemiološke situacije i ovog puta izostaće masovno okupljanje dece, ali su zadržani literarni i likovni konkurs na kome mogu da učestvuju deca od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Prijem u Gradskom zdanju biće priređen u petak 17. septembra.


 


Kako je danas rečeno, u okviru manifestacije raspisan je literalni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Požarevca, kao i likovni konkurs za mališane predškolskog uzrasta.

Stručni žiri sastavljen od nastavnika i profesora Srpskog jezika oceniće najbolje radove na temu porodice i povećanja nataliteta.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje dr Goran Nestorović kaže da će konkurs biti produžen do 10. oktobra i da će fond nagrada za najbolje radove biti uvećan.

U sklopu ove manifestacije, dan kasnije, u subotu 18. septembra, opština Veliko Gradište biće domaćin Akademije o natalitetu, savetovanje sa temom Operativni plan izlaska iz demografske krize.

Učesnici ovog stručnog skupa biće eminentne ličnosti iz različitih oblasti koje obrađuju pomenutu temu.

Detaljnije sa današnje konferencije, pogledajte u video snimku...

 

 

 

 

Vaši komentari
Ostavite komentar