'

Biciklista Borca najbolji predstavnik Srbije na 61. izdanju Trke kroz Srbiju

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: BK Borac
Uto, 14.09.2021
0

Posle četiri etape i preveženih 601,4 kilometara, 61. Medjunarodna biciklitička Trka kroz Srbiju, završena je poslednjom etapom od Prijepolja preko Nove Varoši, Jasenova, Katića Arilja, Lučana do Čačka. U Čačku je obavljena svečana ceremonija proglašenja pobednika, trku je pobedio francuski takmičar Žan Gube, a najbolji takmičar iz Srbije u generalnom plasmanu je Čačanin Marko Danilović.


 


Ovogodišnja medjunarodna biciklistička Trka kroz Srbiju, koja se održala po šesdesetprvi put, na startu u Požarevcu okupila je 21 ekipu sa 121 takmičarem sa svih meridijana (čak 25 nacija).

U sastavu reprezentacije Srbije sa startnim brojem 1 nastupio je Marko Danilović, kapiten reprezentacije i Aleksa Radmilac u sastavu mladih nada.

Prva etapa vožena je od Požarevca do Mionice, druga od Mionice do Čačka, treća od Čačka do Prijepolja i četvrta od Prijepolja do Čačka.

Poslednju etapu pobedio je takmičar iz Poljske ekipe Mašovše Serce Alana Benašek, ispred Aleksa Hena i Sergeja Tvecova iz američke ekipe Wildlife Generation Pro. Najbolji takmičar iz Srbije bio je Đordje Đurić, koji je osvojio šesto mesto.


U generalnom plasmanu trku je pobedio francuski biciklista Žan Gube i osvojio žutu majicu, simbol najboljeg u karavanu. Drugi je bio biciklista iz Belorusije Johen Sobal, a treći takođe francuski biciklista Tristan Delakru. Trku je zavržilo 85 biciklista.


Biciklisti iz Srbije uspeli su da pobede drugu etapu od Mionice do Čačka, Jovan Divnić bio je prvi, a Dušan Kalaba drugi. Najbolje plasiran biciklista iz Srbije u generalnom plasmanu bio je Čačanin Marko Danilović koji osvojio dvadesetdeveto mesto.


Pobednicima i nosiocima ostalih majica nagrade su predali predstavnik Grada Čačka, zamenik gradonačelnika Vladan Milić, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, predsednik i sportski direktor Biciklističkog kluba Borac dr Vladimir Milošević i Dragan Dostanić, kao i direktor marketinga “Auto Čačka“ Marija Kostić.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar