'

MUP apeluje na motocikliste da poštuju propise, za tri dana poginulo četvoro

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: RTS
Sub, 31.07.2021
0

Broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći u poslednjih pet godina. Samo u poslednja tri dana poginula su četiri vozača.Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite, kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.
"Takođe, apelujemo na vozače drugih motornih vozila da obrate pažnju na motocikliste prilikom preduzimanja radnji u saobraćaju, a naročito prilikom skretanja i uključivanja u saobraćaj", rekao je Dalibor Jovanović iz Uprave saobraćajne policije.
Istakao je da je broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći u poslednjih pet godina.
"U poslednja tri dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su četiri vozača motocikala. Od početka jula ove godine ukupno je nastradalo 11 motociklista, od kojih četiri vozača nisu koristili zaštitnu kacigu. Analize pokazuju da je u saobraćajnim nezgodama sa stradalim motociklistima najčešći uzrok bio gubitak kontrole nad motociklom usled neprilagođene brzine", naglasio je Jovanović.
U prvih šest meseci ove godine vozači motocikala učestvovali su u 690 saobraćajnih nezgoda, od kojih su oni izazvali 301.
Kad je reč o saobraćajnim nezgodama sa poginulim licima, od 22 saobraćajne nezgode, vozači motocikala izazvali su 12.

Vaši komentari
Ostavite komentar