'

Ove subote 20. jubilarna "Bostanijada" u Osipaonici

OKRUG
Autor: Hit 1
Izvor: Hit radio
Čet, 22.07.2021
0

U subotu 24. jula u Osipaonici biće održana 20. jubilarna Bostanijada.


Ova manifestacija okuplja veliki broj bostandžija, poljoprivrednih proizvođača, izlagača mašina za poljoprivredu, semenske robe,  kao i svega ostalog što je u vezi sa poljoprivrednom proizvodnjom i životom na selu.

Manifestacija biće otvorena svečanim defileom bostandžija od 16 sati, a nakon otvaranja sve posetioce očekuje i takmičarski deo, ocenjuje se kvalitet bostana - najveće tj. najteže lubenice, najslasnije lubenice i dinje, kao i sveukupni pobednik.
U takmičarkom delu učestvuju i ukupno 14 Udruženja žena u borbi za najslađi slatko-slani kolač.Na manifestaciji učestvuju i izlagači traktora i mehanizacije ispred kompanije "Agropanonka" Novi Sad, zajedno sa izlagačima za proizvodnju bostana, za naš medij potvdio je Novica Novaković, predsednik Udruženja "Bostanijada 2021".

Pored besplatne degustacije, kulturno-zabavni program upotpunjuju i domaćini KUD "Vuk Karadžić" Osipaonica, KUD "Kablovi" Jagodina, KUD "Valjevo", KUD "Vrnjačka Banja", tamburaški orkestar "Moravska tambura" iz Saraoraca.
Za ljubitelje narodne muzike, od 20 sati biće održan koncert Ljube Lukića, a od 23 sata nastupa sastav "Rumble - KG" iz Kragujevca.

Osipaonica je najveće pomoravsko selo sa najviše proizvođača bostana. Proizvodnjom bostana za prodaju bavi se oko 80 procenata meštana ovog kraja, a nema domaćinstva koje bostan ne gaji i za kućne potrebe.
Organizatori i ove godine poručuju "I lubenica ima srce!"

Vaši komentari
Ostavite komentar