'

Ukinuta vanredne situacije na teritoriji opštine Veliko Gradište

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: velikogradiste.rs
Uto, 19.01.2021
0

Na osnovu Zaključka Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Veliko Gradište od 18.januara, predsednik opštine Veliko Gradište, doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Veliko Gradište.

 

Kako se navodi na sajtu opštine, ukida se se vanredna situacija na teritoriji opštine Veliko Gradište, jer su prestali razlozi njenog proglašenja.

Ovu odluku dostaviti Okružnom štabu za vanredne situacije Braničevskog upravnog okruga, Republičkom štabu za vanredne situacije – Sektoru za vanredne situacije, Odeljenju za VS u Požarevcu, javnim preduzećima, ustanovama i drugim učesnicima u sprovođenju mera zaštite i spasavanja.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u Službenom glasniku opštine Veliko Gradište.

Stupanjem na snagu ove odluke, prestaje da važi Odluka kojom je ova vanrena situacija proglašena od 25.11.2020. godine.

O b r a z l o ž e nj e

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište je na  sednici Štaba održanoj dana 18.01.2021.godine, doneo Zaključak kojim predlaže ukidanje vanredne situacije na teritoriji opštine Veliko Gradište, Zaključak je donešen na osnovu izveštaja Doma zdravlja Veliko Gradište  od 15.01.2021.godine o prestanku razloga za proglašenje vanredne situacije usled poboljšanja epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti COVID- 19 i padom broja obolelih već duže vreme.

Kako postoji mogućnost da se redovnim angažovanjem opštinskih službi sprovedu neophodne epidemiološke mere, u skladu sa članom 39. stav 1. tačka 5. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama (,,Sl. glasnik RS“, broj 87/18), kojim je propisano da vanrednu situaciju proglašava i ukida, za teritoriju dela opštine ili opštine u celini na predlog Opštinskog štaba za vanredne situacije Predsednik opštine, doneta je odluka kao u dispozitivu.

 

Vaši komentari
Ostavite komentar