'

Nemaju stazu a nižu medalje (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pet, 15.01.2021
0

Danas smo u jutarnjem programu "Nedremanje" ugostili Mašu Rajić i Miroslava Jovanovića iz Atletskog kluba "Požarevac". Povod gostovanja je bio uspeh mladih takmičara požarevačkog Atletskog kluba.Atletski klub "Požarevac" postoji 20 godina, ali mladi atletičari ovog kluba treniraju u uslovima koji nisu bas reprezentativni.
"Zbog uslova malo je čudno da pobeđujemo u dvorani i stazi kao klub koji nema ni stazu ni dvoranu, ali radimo šest puta nedeljno, jednostavno radimo i bavimo se sportom i postižemo rezultate", istakao je trener Jovanović u emisiji.
U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu 9. januara u atletskoj dvorani održavno je Otvoreno prvenstvo Beograda za starije juniore/ke, na kojem su mladi atletičari AK Požarevac ostvarili veliki uspeh.
Na ovom takmičenju, Maša Rajić, mlada atletičarka osvojila je prvo mesto u trci na 800m. Pored Maše, medalje i uspeh na ovom takmičenju su ostvarili i Katarina Rogožaski koja je u trci na 3000m, odnela pobedu i Veljko Dom koji je osvojio drugo mesto, u trci na 1500m.
"Nakon smrti Jove Budimira, čoveka koji je osnovao AK "Požarevac", najveći zadatak mi je bio da klub nastavi da radi, da se takmičari ne raspripaju po drugim klubovima i da rezultate unapredimo, i to smo uspeli da ostvarimo", rekao je trener Jovanović, dodajući da se ekipi pridružio Miloš Ilić, koji je nakada trenirao i koji je bio veoma uspešan a sada svoju pozitivnu energiju daje ovim mladim ljudima.
Što se tiče mlade Maše Rajić, ona ima 13 godina i na mnogim takmičenjima je do sada bila uspešna uz pomoć i snažnu podršku svojih sadašnjih trenera Miloša Ilića i Miroslava Jovanovića a naredno takmičenje na kojem će učestvovati je 17. januara.
"Maša je nešto posebno, šteta bi bilo da ne uradi nešto zašta ima potencijala. Mi smo neka prolazna stanica, da li će otići od nas, hoće li otići negde van grada ili u inostranstvu, jedno je jasno "Maša može mnnogo da uradi, jer je šampion rođeni", na kraju razgovora je istakao trener Miroslav Jovanović.

Opširnije o ovome pogledajte u video snimku...
Vaši komentari
Ostavite komentar