'

Uspešna 2020. godina za Klub borilačkih sportova 012

SPORT
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Pon, 4.01.2021
0

Klub borilačkih sportova 012 je i pored već svima poznate kovid situacije, imao veoma uspešnu godinu.

 

Iako su u planu bili mnogi državni i međunarodni turniri koji su odloženi, KBSS je ipak uspeo da organizuje par najbitnijih državnih turnira u skladu sa zakonom, da bi najbolji boric države mogli da održavaju takmičarski ritam jer srpski kik boks u narednom period očekuju vrlo važna dešavanja, kao što su debitovanje na olmpijskim igrama..itd.

Kao što smo napomenuli Klub borilačkih sportova 012 imao je veoma uspešnu godinu kada su turniri u pitanju, međutim zbog epidemije kovida 19, članstvo u klubu je opalo, te su samo najuporniji I najistaknutiji članovi KBS 012 imali prilike da nastupaju na takmičenjima.

 

Moramo da napomenemo i istaknemo uspehe i rezultate devojke, koja je definitivno obeležIla ovu godinu kada je kik boks i sport u Požarevcu u pitanju. Takmičarka KBS012 Sara Miljković je i pored teške situacije novonastalom situacijom, nastupala kako za svoj klub talo i za kik boks reprezentaciju Srbije.

Početak sezone je otvorila još u februaru u Slovačkoj Sara se borila u teškom meču protiv reprezentativke Cvingerova Tereza i osvojila pojas evropskog šampiona u seniorskoj konkurenciji.

Zatim je usledilo državno prvenstvo Srbije u lou kik disciplini i Sara se birila za svoj klub KBS 012. Pobedom odlične protivnice sa Novog Beograda, Sara je odbranila titulu državnog prvaka a svoj klubi i grad Požarevac predstavila u najboljem svetlu,

Otežavajuća okolnost je bila povreda leve noge tokom priprema ali ni to Saru nije sprečilo da pokaže zašto je najbolja.

Potom je usledio i Evropski Kup Serbia Open, koji se održao u Leskovcu U disciplini K1 koja je i najteža disciplina u kik boksu,

U sastavu reprezentacije borila se ova Požarevljanka, koja je odbranila titulu i sa ovog prestižnog turnira!

Za kraj godine najveći test za naše borce,BBF5 iliti Balkan Best Fajters 5 održan u Jagodini. Sara već treći put osvaja ovaj najprestižniji događaj j regionu gde se takmiče najbolji borci.


Kako kažu u ovom klubu, prošla godina za ovaj požarevački klub bila je test godina, uz minimalnu podršku grada, mnogo otežanih okolnosti, ali uz maksimalni trud i zalaganje trenera Marković Nikole i Sare Miljković, postigli su neverovatne uspehe.

Sport je nešto čemu treba težiti i biti uporan i u najtežim vremenima, ne samo zbog poboljšanja i održavanja forme, već i zbog osećaja ispunjenosti kada znte da ste nešto sami svojim zalaganjem postigli, a samo vrednim radom, sa jasnim ciljem,bez obzira na okolnosti", poručuju iz Kluba borilačkih sportova 012.

Takmičarski kalendar za ovu godinu još nije izašao ali KBS 012 i naši takmičari su spremni za sve izazove koji nas očekuju, poručo je trener Kluba borilačkih sportova 012 Marković Nikola. 

Vaši komentari
Ostavite komentar