'

Požarevačka bolnica: Šest pacijenata na respiratorima, 11 na neinvazivnoj ventilaciji

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: obp
Pet, 4.12.2020
0
U kovid bolnici u Požarevcu trenutno su na lečenju 203 pacijenta sa simptomima korona virusa, od kojih 200 iz Braničevskog okruga.


Tokom jučerašnjeg u bolnici je bilo 21 prijem od 39 pregleda.
Kako se navodi u saopštenju požarevačke bolnice, kapacitet je u potpunosti popunjen. Noćas su bili primorani da ubacuju pomoćne krevete, ali nije problem samo u smeštaju obolelih, već u činjenici da veći broj pacijenata ne bi imao ko da leči jer je trenutno više od 100 zdravstvenih radnika na bolovanju ili u izolaciji, od čega čak 30 lekara.
Kako se navodi, i dalje su prinuđeni da hospitalizuju samo najteže slučajeve, po sistemu – koliko otpusta, toliko prijema.
Svi pacijenti su u teškom stanju. Na respiratorima je trenutno 6 pacijenata, dok je 11 na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Sva kiseonična mesta su zauzeta, oko 100 pacijenata prima dodatni kiseonik, a ima onih koji čekaju red da budu priključeni.
Nažalost, tokom jučerašnjeg dana u kovid zoni preminula su dva pacijenta – muškarac rođen 1951. godine i žena 1938.godište.
Trenutno je infekcija potvrđena kod 50 zdravstvenih radnika u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je dvoje na bolničkom lečenju.
Iz bolnice apeluju na građane da budu odgovorni i poštuju sve mere.
Samo tako možemo usporiti i zaustaviti cirkulaciju virusa i rasteretiti zdravstveni sistem. Svedoci smo da se u Braničevskom okrugu povećava broj inficiranih, pa je oprez još potrebniji. Smanjite kontakte, izbegavajte slavlja i nepotrebna kretanja, nosite maske, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.
Vaši komentari
Ostavite komentar