'

U kovid bolnici u Požarevcu na lečenju 180 pacijenata sa simptomima korona virusa

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: obp
Sre, 2.12.2020
0

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 180 pacijenata sa simptomima koronavirusa, skoro svi su iz Braničevskog okruga, a kako svakodnevno raste broj zaraženih u našem kraju, očekivano je da do kraja dana bude popunjen kapacitet od 200 kreveta, iako smo prinuđeni da hospitalizujemo samo najteže slučajeve, navodi se u saopštenju požarevačke bolnice.


Infekcija je potvrđena kod više od 120 pacijenta. Svi su u značajno lošem stanju, sa obostarnom upalom pluća već na prijemu. Tokom jučerašnjeg dana u bolnici je bilo 16 prijema od 41 lekarskog pregleda. Na respiratoru je trenutno 5 pacijenata, dok je 8 na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).

Kiseoničnu potporu prima oko 100 pacijenata što je trenutni bolnički maksimum. Na dnevnom nivou troši se više kiseonika nego što je u redovnim uslovim trošeno za 1 -1,5 mesec, navodi se u saopštenju.

Nažalost, tokom jučerašnjeg dana u kovid zoni preminula su 2 pacijenta muškog pola, 1955. i 1941. godište.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 49 zdravstvenih radnika u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je troje na bolničkom lečenju. Oko 100 zaposlenih u ovoj ustanovi nalazi se u samoizolaciji.

Kako navode, situacija je i dalje teška. Ulažu maksimalne napore da pacijentima obezbede lečenje i negu. Zato pozivaju sve građane da učine sve što je u njihovoj moći da oni ili njihovi bližnji ne dođu u situaciju da postanu kovid pacijenti. Takođe, i da zaštite lekare, medicinske sestre koji danonoćno rade i na ivici su snage. U suprotnom, kako se navodi, neće imati ko da leči obolele građane. Budite oprezni i odgovorni, smanjite kontakte, izbegavajte slavlja, nosite maske, kaže se u saopštenju. 

Vaši komentari
Ostavite komentar