'

Danas na račun leže 10 000 dinara

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Tanjug
Pet, 20.11.2020
0

Zaposlenima u zdravstvu danas će na ime jednokratne novčane podrške biti uplaćeno po 10.000 dinara, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.Ministarstvo je saopštilo da je za tu svrhu iz budžeta izdvojeno 1,55 milijardi dinara, odnosno oko 13 miliona evra.
„Svi zdravstveni radnici će dobiti ovu jednokratnu pomoć od države. Kad to kažem, mislim i na one koji su zaposleni u samom zdravstvenom sistemu, vojnozdravstvenim ustanovama, zdravstvenim radnicima zaposlenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova kao i zdravstvenim radnicima koji rade u ustanovama socijalne službe čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta“, izjavio je Mali.
On je precizirao da u užem zdravstvenom sistemu radi 120.000 ljudi, dok ih je zajedno sa zaposlenima uostalim službama oko 130.000 ljudi.
Novac će dobiti i nemedicinsko osoblje koje radi u zdravstvenom sistemu, jer je i njihova podrška u ovoj zajedničkoj borbi neupitna – od vozača u hitnoj pomoći, pa do čistačica kojima je višestruko uvećan obim posla.
Ministar je dodao da će će novac dobiti i medicinski radnici kako u kovid tako i u nekovid režimu pošto su i oni van kovid sistema opterećeni zbog većeg broja pacijenata koje moraju da prime jer su im kolege angažovane na drugim poslovima.
– Mi nikada nismo imali do sada ovakvu zdravstvenu krizu. Uložili ste ogromne napore da zdravstveni sistem funkcioniše u ovakvim uslovima, a kada je reč o kapacitetima i lečenju, pod ogromnim je pritiscima. Vi ste za nas heroji našeg doba“, poručio je ministar zaposlenima u zdravstvu.


Vaši komentari
Ostavite komentar