'

U Požarevcu na lečenju 136 pacijenata sa simptomima korona virusa

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: obp
Čet, 19.11.2020
0

 U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 136 pacijenata sa simptomima korona virusa, od kojih je 14 iz Beograda, a ostali su iz Braničevskog okruga. Infekcija je potvrđena kod oko 70 pacijenta, za ostale se čekaju rezultate, navodi se u saopštenju Opšte bolnice Požarevac.


Pritisak na bolnicu raste, tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 46 pregleda, od čega je 17 osoba primljeno na bolničko lečenje. bilo je i 16 otpusta.

Na respiratoru je trenutno 8 pacijenata, dok je 4 na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Dodatni kiseonik prima više od 80 pacijenata. Klinička slika je sve lošija, kreće se od teške do vrlo teške. 

Trenutno je infekcija potvrđena kod 35 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je jedan zdravstveni radnik na bolničkom lečenju.

Kako se navodi u saopštenju, lekari i kompletno osoblje ulažu ogroman napor i trud da situaciju drže pod kontrolom, izlažući sebe i svoje porodice velikom riziku. Zato svim građanima iz bolnice šalju molbu i apel da ozbiljno shvate sve okolnosti i pomognu njima, sebi i svojim bližnjima.

Jedino odgovornim ponašanjem i poštovanjem svih mera možemo da prevaziđemo ovu krizu i zaustavimo cirkulaciju virusa u našoj sredini. Kako smo svedoci porasta broja obolelih, oprez i odgovornost su nam neophodni. Smanjite kontakte, izbegavajte slavlja, nosite maske", navodi se u saopštenju koje potpisuje direktor dr Danko Nikolić.

Vaši komentari
Ostavite komentar