'

Potpisan Memorandum o saradnji za pravedno kvalitetno obrazovanje (VIDEO)

LOKALNE VESTI
Autor: Hit2
Izvor: Hit radio
Čet, 22.10.2020
0

U Gradskom zdanju danas je u okviru projekta „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ potpisan Memorandum o saradnji sa  Centrom za interaktivnu pedagogiju. Memorandum o saradnji u ime grada  je potpisao Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca.

 

Projekat „Partnerstvo za pravedno kvalitetno obrazovanje“ relizuju Centar za interaktivnu pedagogiju, u sardnji sa Dečijom fondacijom “Pestaloci”, uz podršku Mininistarszva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Partneri na projektu su gradovi Požarevac, prokuplje i Šabac.

 

Iz Požarevca u projekat su uključene OŠ “Sveti Sava, OŠ “Vuk Karadžić” i OŠ “Dositej Obradović i period relizacije je od janura 2020. decembar 2022. Godine

Potpisivanje memoranduma o saradnjni, po rečima Saše Pavlovića, gradonačelnika Požarevca  još jedan je korak koji Požarevac čini na osnaživanju prosvete u gradu a samim tim i u Srbiji.


Kako je danas rečeno, projekat ima prvenstveno za cilj da usmeri pažnju ka deci iz osetljivih društvenih grupa i da pokaže da je za njihovo osnaživanje jedino rešenje obrazovanje.

Nakon današnjeg potpisivanja prisutnima su se obratili gradonačelnik Saša Pavlović, Veliša Joksimović načelnik Školske uprave, Aleksandra Kalezić Vignjević koordinatorka projekta Centra za interaktivnu pedagogiju I direktorka Dečije fondacije Slavica Kijevčanin..

 

Vaši komentari
Ostavite komentar